2012 m. sausio 25 d., trečiadienis

Studentų korporacijų "Neo-Lithuania" ir "Lettonia" draugystės sutarties pasirašymas

Fil! Nerijus Skruodys vakar skelbtame įraše aptiko, kad draugystės sutartis su latvių studentų korporacija "Lettonia" buvo pasirašyta švenčiant "Neo-Lithuania" penkioliktą gimtadienį - 1937 m. lapkričio 14 d.

Proginiame "Akademiko" numeryje draugystės sutarties pasirašymas apsakytas detaliau, todėl dalinuosi žurnalo skiltyje "Akademinis gyvenimas" publikuotu straipsniu "Neolituanų ir lettonų draugiškumo sutarties pasirašymas". Galbūt bus įdomu susipažinti su iškilmių eiga ar pasisemti idėjų artėjančiam Korporacijos jubiliejui.

Tyliai sufleruoju, kad paspaudus pele ant paveikslėlio - jis padidėja - taip patogiau skaityti :)

4 komentarai (-ų):

nierka rašė...

Aciu Ruta, kad "sukramtei" informacija :) Man belieka tik praryti.

Na ir intensyvia programa turejo sutarties pasirasymui! Manau si irasa reiktu nusiusti kolegoms is korp! Lettonia. Gal fil! Ricardas galetu isversti i latviu kalba?

Rūta rašė...

Puiki mintis, Nerijau :) "Tai gali būti geros draugystės pradžia", kaip sakė Humphrey Bogarto personažas "Kasablankoje" :)

fil! Ričardas rašė...

Latviai turi daugiau aprašę, nes analogiškas pasirašymas vyko ir pas kitą kartelio šalį. Jeigu nerasiu, galiu prie progos paprašyti, kad kas nors atsiųstų tų lapų kopiją. Taip pat ir lataviensiai savo knygoje apie tai rašo.

fil! Ričardas rašė...

Kartelio latviška dalis pasirašyta 1937 m. gegužės mėn.

Rašyti komentarą

Gaudeamus Igitur! Copyright © 2011 | Template design by O Pregador | Powered by Blogger Templates