2012 m. gegužės 17 d., ketvirtadienis

Svečiuosi pas korp! Fraternitas Lituanica


Visada yra malonu gauti kvietimą iš kolegų korporantų... Kiekvienas pasisvečiavimas praplečia akiratį ir pakelia korporantiškąjį sąmoningumą. Taigi, 2012-05-12 patraukėme į svečius į LSMU studentų ir gydytojų korporaciją "Fraternitas Lituanica". 21-osiose atkūrimo metinėse dalyvavome trise: jun! Mindaugas Kukis, jun! Karolis Teišerskis, fil! Edita Žiulpaitė  ir... obelaitė.
Kasmetinė korporacijos "Fraternitas Lituanica" atkūrimo šventė vyko puikiame senove dvelkiančiame  Babtyno-Žemaitkiemio dvare. Anuomet jame gyveno korporacijos įkūrėjas Vladas Nagevičius. Buvo tapę tradicija kasmetines fraternitiečių  šventes švęsti jo išpuoselėtame dvare. Iki šių dienų išlikusi tradicija dvarą pasiekti vaizdinguoju Nevėžiu. Dabar atvykėlius svetingai pasitinka dvaro šeimininkas ir korp! Fraternitas Lituanica garbės narys Mindaugas Šventoraitis.
Šventė prasidėjo oficialiąja dalimi, sugiedotu studentišku himnu. Jos metu išklausėme pirmininkės metinės veiklos ataskaitą, kolegų korporantų ir kitų korp! Fraternitas Lituanica draugų sveikinimus. Žinoma, kolegų nepamiršome pasveikinti ir mes. Dovanų nuvežėme obelaitę, kaip šeimyniškumo, gerų idėjų ir amžinybės simbolį.  Turėjome nepakartojamą galimybę stebėti, kaip buvo suteikiamas garbės nario titulas, naująja garbės nare tapo VytautoDidžiojo karo muziejaus istorikė Aušra Jurevičiūtė. Vakaro eigoje šnektelėjus su naująja garbės nare Aušra, ji pasidžiaugė, kad korporacijos Lietuvoje gyvuoja, prisiminė pažinojusi šviesaus atminimo korporacijos "Neo-Lithuania" pirmininką Juozą Enčerį. Po oficialiosios vakaro dalies visi draugiškai nusifotogfavome, o kol juniorai ruošė salę Alučiui, svečiai turėjo progą pasišnekučiuoti tarpusavyje ir apžiūrėti dvarą.
Alučio metu be prideramų atributų – alaus, dainų ir smagios nuotaikos, dar buvo paskelbta naujosios valdybos sudėtis - pirmininke tapo sen! Ieva Matulevičiūtė. Patiekiama kopūstinė, prisiminta, kaip Nevėžiu atplaukiančius korporantus ponia Veronika Nagevičienė pasitikdavo su garuojančia kopūstine ir dešromis.
Susipažinus su Alučio taisyklėmis, paaiškėjo, kad bausmes skirti gali tik Prezidiumas. Su jo leidimu, nebuvo pamiršta tradicija nubausti mūsų juniorų pirmąja bausme. Tiesa, vakaro eigoje bausmės buvo tik dvi, antrosios nusipelnė kolega iš corp! RePublica. Vakaro pabaiga buvo įsimintiniausia korp! Fraternitas Lituanica jauniesiems nariams: net 12-ka jų tapo pilnateisiais korp! Fraternitas Lituanica nariais.
Kitą rytą po pusryčių dvaro sodelyje buvo pasodinta ir mūsų dovanota obelaitė. Šeimininkas pranašavo, kad pirmojo derliaus bus sulaukta dar šiais metais. Pratęsdamas medelių tematiką, šeimininkas surengė ekskursiją po šimtametę giraitę, pasakojo apie degintus ąžuolus, jų teikiamą energiją ir šventus akmenis. Puikiam pasivaikščiojimui po vaizdingą giraitę nesutrukdė ir netinkamas apavas: paslaugi juniorų ranka pagelbėjo šokinėjant per upelius ir leidžiantis stačiais šlaitais. Po smagaus pasivaikštinėjimo, kupini smagių atsiminimų, padėkoję dvaro šeimininkui už svetingumą, patraukėme namų link...


4 komentarai (-ų):

Ingrida rašė...

Edita, labai įdomus pasakojimas ir dvaras.

Rūta rašė...

smagus pasakojimas, Edita, tik nuotraukos labai mažos ... :)

Edita Ž. rašė...

Paspaudus ant nuotraukų jos padidėja, bent jau man :) Buvo įdomu apsilankyti, pamatyti kas yra FL iš arčiau, kokios tradicijos, žodžiu naudinga :)

ramunia rašė...

bet tai kokią šaunią dovaną sugalvojot - labai patinka!

Rašyti komentarą

Gaudeamus Igitur! Copyright © 2011 | Template design by O Pregador | Powered by Blogger Templates