2014 m. spalio 28 d., antradienis

Seserijos savaitgalis
























Spalio 18 d., laikdrodis akiplėšiškai rodo 04:00... vieni sapnuoja trečią sapną, kiti grįžta po ilgų šėlionių, o keturios T. L. S. korp! Neo-Lithuania, t.y. korp! Filiae Lithuaniae merginos ruošiasi kelionei į Rygą pas sesutes S! K! Daugiavietės merginas. Kelionė neprailgsta, nes ūpą kelia ir visus miegus veja lauk, mašinoje griaudintis, tikras roko koncertas. Tokia pati energija ir gera nuotaika lydėjo ir visos kelionės metu. Trims merginoms apsilankymas Rygoje buvo pirmas, todėl buvo puiki proga korporantėms kartu pažinti šį miestą.
Šaltą ir vis dar ankstyvą rytą korp! Daugiavietės merginos šilta kava ir garuojančiais pusryčiais pasitiko korp! Neo-Lithuania merginas. Mes turėjome unikalią progą pajusti korporančių iš Rygos svetingumą ir pamatyti tikrą seserijos gyvenimą. Po pusryčių merginos aprodė savo rūmus, papasakojo trumpą istoriją ir visos kartu leidomės susipažinti su Rygos istorija ir miesto gražiausiomis vietomis. Merginos šmaikščiai ir įdomiai aprodė gražiausias Rygos vietas, papasakojo daugybę įdomių dalykų ir pavaišino ypatinga arbata su slaptu prieskoniu, kad šaltukas nebūtų baisus.
























Po turiningo pusdienio grįžome į kolegių rūmus ir ruošėmės bendrai pamokėlei, kuri ir buvo mūsų kelionės tikslas. Mes pristatėme Korp! Neo-Lithuania ir Korp! Filiae Lithuaniae istorijas, veiklas ir tradicijas, Korp! Daugiavietės merginos taip pat pristatė savo korporaciją. Po pristatymų merginoms iškilo klausymų kaip mums sekasi sugyventi su vaikinais, ar turime atskirų veiklų, mums taip pat iškilo klausymų koki seserijų santykiai su brolijomis, mergaitiškai apkalbėjusios vyrukus tęsėme savo pamokėlę, kurioje Korp! Daugiavietės filisterė papasakojo apie aprangos kodus, kas dera ir ko nereikėtų dėvėti merginoms ir kaip apsirengusių negalima išleisti vyrukų iš namų.
Diena ėjo į pabaigą ir merginos suruošė nuostabų vakarą. Kaip didelė šeima gaminome vakarienę ir juokavome, kad dirbame kaip mini „fabrikiukas“, nes įvairių skonių picos buvo paruoštos labai greitai. Toliau didžiajame merginų kambaryje įsiruošėme kino salę su minkštais čiužiniais, žaidėme susipažinimo ir koordinacijos žaidimus kol kepė picos. Visą vakarą lydėjo vien tik juokas ir geros emocijos. Vakarieniaudamos žiūrėjome Latvių filmą „Svajonių komanda 1935“, šis filmas apie Latvijos rinktinę, kuri tarpukariu laimėjo Europos čempionų vardą, filmą pasirinkome būtent šitą, nes komandoje žaidė Latvijos korporantai. Labiausiai sujaudino filmo galas, nes filmo gale pasakojama kaip rinktinės nariai tęsė savo gyvenimą, kaip prisidėjo prie Latvijos istorijos. Po nuostabaus vakaro keliavome susipažinti su naktiniu Rygos gyvenimu.












Išaušus antrai dienai oras tikrai nedžiugino, buvo labai šalta ir lijo. Taigi, po pusryčių su Korp! Daugiavietės pirmininke Gunta keliavome į nacionalinę Rygos biblioteką. Ši biblioteka vadinama šviesos rūmais ne tik dėl knygų, bet ir todėl, kad pastatas yra suprojektuotas iš didžiulių langų, o viduje šviesą suteikia tikras kanadietiškas ąžuolas. Po nuostabios ekskursijos atsisveikinusios su naujomis seserimis patraukiame gimtinės link.
Visų juniorių keliavusių kartu vardu noriu padėkoti Fil! Ingridai Pupelienei už idėją suorganizuoti bendrą pamokėlę kartu ir taip pat mūsų magistrai Sen! Vilijai Valukynaitei už tai, kad neleido užgesti šiaip idėjai ir suorganizavo šią kelionę.

Jun! Ramunė Rogačiūtė

2 komentarai (-ų):

Edita Ž. rašė...

Labai linksmai skamba, šaunuolės! ;)

ramunia rašė...

Dziaugiuosi, kad turiningai ir smagiai praleidote laisvalaiki su kita merginu korporacija. Nauda tikiuosi abipuse :)

Rašyti komentarą

Gaudeamus Igitur! Copyright © 2011 | Template design by O Pregador | Powered by Blogger Templates