2014 m. spalio 16 d., ketvirtadienis

AK, TIE DEVYNI MĖNESIAI ILGO LAUKIMO… ARBA KAIP KORPORANTAI SULAUKĖ DAR VIENO PROJEKTO - „TRISPALVIS VAKARAS“ - ĮGYVENDINIMO

Rugsėjo 18-ąją dieną, Romuvos kino teatre, gimė dar vienas T.L.S. korporacijos Neo-Lithuania projektas – tam tikra prasme netgi įgijęs šventumo laipsnį, kadangi buvo baigtas rašyti Kūčių naktį ir po devynių mėnesių pateiktas visuomenei. Korporacijos nariai padovanojo išskirtinį įvykį Kauno miesto gyventojams, svečiams, esamiems bei būsimiems korporantams – filmo „Trispalvis“, kurį režisavo V. V. Landsbergis, peržiūrą; diskusiją su pačiu filmo autoriumi; bei Eglės Sirvydytės – nuostabios jaunos atlikėjos – koncertą. 

Džiaugiames, kad „Trispalvis vakaras“ susilaukė itin didelio žmonių susidomėjimo. Iš viso buvo užregistruota daugiau nei 300 dalyvių. Nors renginys buvo labiau orientuotas pritraukti jaunimą, taip ugdant jų pilietiškumo jausmą, domėjimąsi Lietuvos istorija, tačiau jame sudalyvavo ir daug įvairaus, ypatingai senyvo, amžiaus žmonių, kuriems yra aktuali partizaniškų kovų, meilės savo šaliai ir tautiškumo tematika – daugelis jų netgi pakvietė atvykti ir savo draugus. Kiekvieną svečią maloniai sutiko gausi kamiltonų bei juniorų grupė, pasipuošusi korporantiška atributika bei lankstinukais, kuriuose pristatoma T. L. S. korporacijos "Neo-Lithuania" veikla. 

















































Filmas buvo iš tiesų įdomus, raginantis susimąstyti apie tai, kokie žmonės gyveno pokario metais, kokie buvo jų tikslai, vertybės tėvynės atžvilgiu, koks vyravo partizano portretas tiek pačių partizanų, tiek kitų žmonių akimis. Filmas taip pat paskatino palyginti, kokie žmonės gyvena dabartinėje visuomenėje, pasvarstyti, ar jie, kaip ir pokari metais veikę asmenys, eitų kovoti už savo Tėvynę, jeigu jai kiltų kokia grėsmė. Beveik pilna salė susirinkusių žmonių parodė, kad jiems yra svarbi Lietuvos istorija, kuria reikia nuolatos domėtis, kad ateities kartoms būtų galima perduoti įgytas žinias. 






















Po filmo peržiūros kiekvienas žiūrovas V.V. Landsbergiui galėjo užduoti klausimus, susijusius su filmu, Lietuva, jos istorija – ir daugelis išnaudojo šią galimybę. Režisierius labai maloniai į juos atsakinėjo, atskleisdamas filmo sukūrimo motyvus, savo požiūrį į Lietuvos valstybę, jos raidą įvairiais laikotarpiais, santykius su skirtingomis valstybėmis ir pan. Kaip ir kone kiekvienas korporantiškas vakaras, taip ir šis, nepraėjo be dainų, kurias atliko tiek pats V.V. Landsbergis, tiek E. Sirvydytė. 

























Taigi rudens vakaras, nuspalvintas trimis, kiekvienam lietuviui aktualiomis, spalvomis, dar ilgai neišblės iš susirinkusių žmonių atminties, o korporantams – tai dar vienas vakaras, įrodantis, kad jų veikla Pro Patria yra iš tiesų naudinga ir vertinama.


Pranešimą parašė jun! Inara Kalpukevičiūtė

3 komentarai (-ų):

Ugniadrugis rašė...

Saunuole Inara! Saunuoliai korporantai!

Edita Ž. rašė...

Šaunus tekstukas!

Ingrida rašė...

Labai reikalingas tekstukas. Padarius prasmingą darbą verta apie jį pasigirti.

Rašyti komentarą

Gaudeamus Igitur! Copyright © 2011 | Template design by O Pregador | Powered by Blogger Templates