2012 m. vasario 1 d., trečiadienis

Tu turi būti tarp lyderių

Ar kada susimąstėte, kodėl mes priklausome įvairioms organizacijoms? Vardan idealų? Pomėgių? Pažinčių? Gal, bet greičiausiai tam, kad gyvenimas neapsiribotų vien tik namais ir universitetu. Energingas ir veiklus studentas - aukso gabalas! Visom prasmėm. Yra toks posakis: "jei nori, kad darbas būtų atliktas, patikėk jį labiausiai užsiėmusiam". Vat, tokie studentai ir laukiami tautinėje lietuvių studentų korporacijoje "Neo-Lithuania" (lotyniškas pavadinimas).

Studentai, kurie turi daug energijos ir idėjų, paprastai ieško kaip ir kur jas realizuoti. Lengviausia yra savo tikslus pasiekti su bendraminčiais. Jų ieškodamas, kiekvienas atranda jo norus atitinkančias organizacijas: vieni fotografuoja, kiti šoka, dar kiti dainuoja chore ir t.t. Korporacijos, kaip organizacijų tipas, žavingos tuom, kad jos turi šimtametes tradicijas su savo akademine struktūra, Pro Patria (už Tėvynę) tikslais, studentiškumu, - ir tai yra didžiulis pranašumas prieš kitas organizacijas. 

1922 m. Vytauto Didžiojo universitete įkurta "Neo-Lithuania" tikrai turi gerą vežimą palikimo, dalį kurio žino vien tik Korporacijos nariai: istorija, tradicijos, atributika. Nors Korporacija buvo įsteigta Vytauto Didžiojo universitete, šiandien jos nariais gali tapti visų Lietuvos aukštųjų mokyklų studentai, todėl veiklos sritys yra įvairios ir kiekvienas randa tai ko ieško, o jei neranda - gali pasiūlyti savo idėjas. 

Ko tikisi studentas ateidamas į korporaciją? Išmokti rašyti projektus? Organizuoti renginius? Išmokti vadovauti organizacijai? Taip. Ir dar, mano manymu, be visų šių lengva ranka pasiekiamų rimtų ketinimų, neatsiejama studentavimo dalis - linksmai bei turiningai praleistas laisvalaikis. "Neo-Lithuania" man pasiūlė tokį laisvalaikį, apie kokį svajoja kiekvienas studentas. Geresnių renginių, mano studentavimo metais, Kaune niekas negalėjo studentui suorganizuoti: Vasario 16-oji grojant Kauno Diksilendui, poezijos vakarai, semestro pradžios ir pabaigos šventės ir t.t. Didžiuojuosi, kad esu Korporacijos dalis ir visiems rekomenduoju nepražiopsoti savo laimės valandos ir tapti korporantu. Čia išmokau groti gitara, dainuoti studentiškas dainas, šokti klasikinius ir šiuolaikinius šokius, fechtuotis (!), čia, drauge su bendraminčiais, galėjau keliauti ir turistauti, tik čia susipažinau su kaimyninių šalių korporacijomis bei kitomis studentų organizacijomis. Galiu pasigirti ir naujais pažįstamais, vėliau tapusiais verslo kolegomis ir partneriais. Toks iššūkis, kaip renginių organizavimas gana greitai tapo jaukia kasdienybe, ir dar nutiko daug daug kitų labai gerų dalykų. 

Pasakysiu paprastai: jei skaitai šį įrašą - tu turi būti tarp lyderių. Įstot į Korporaciją gali tik studijuodamas, nes paskui... bus per vėlu. Vėliau, baigęs studijas, galėsi tapti tik Korporacijos mecenatu arba garbės nariu. Tai primenu kiekvienam savo pažįstamam studentui. 

Pabaigai vieno svečio pasakojimas "pro rakto skylutę" apie vieną iš didžiausių Korporacijos renginių - Alutį.



Už vaizdo įrašą ačiū sen! Kęstučiui, kuris puikiai pasirūpino savo svečiu :) 

Fil! Ramunė

3 komentarai (-ų):

Rūta rašė...

Šaunus įrašas! Malonu skaityti apie gerąsias patirtis :) Net susimąsčiau, o kiek ir ko aš išmokau korporacijoje? Kiek man čia buvo suteikta progų kurti ir rodyti tai, ką geriausiai moku. Reikia sudėlioti į gražią meilės išpažintį - kuri bus tinkama artėjančioms Šv. Valentino ir Vasario 16-osios šventėms. Kaip viena mano universiteto kolegė pavadino vasario tridienį - tarp meilės žmogui ir Tėvynei :)

Ką kiekvienas iš mūsų gavome, radome, palikome Korporacijoje? Kelionių įspūdžius? Nekasdienes pažintis ir širdingas bičiulystes? Šventišką jaudulį? Šeimą? Meilę? Pasvarstykim ir pasidalinkim trumpais korporantiškais meilės prisipažinimais Korporacijai ir vienas kitam :)

ramunia rašė...

Aha, nepaminėjau, kad vienas didžiausių privalumų ką davė korporacija, kad vyrą savo radau čia! Bendraminčiai traukia ;) Šitai tikriausiai būtų galima priskirti parašymui 'ir dar nutiko daug daug kitų labai gerų dalykų' :D

Rūta rašė...

:) tą patį pagalvojau, kad 'ir dar nutiko daug daug kitų labai gerų dalykų' - labai talpi frazė :)

Rašyti komentarą

Gaudeamus Igitur! Copyright © 2011 | Template design by O Pregador | Powered by Blogger Templates