2013 m. lapkričio 20 d., trečiadienis

Filijų arbatėlė ir nemirštanti tema – aprangos kodai

Ketvirtadienis, lapkričio 7-osios vakaras, sukvietęs didelį būrį filijų į tradicinę korporacijos merginų ir moterų arbatėlę pasidalinti ne tik įspūdžiais su senokai matytomis draugėmis, bet ir kartu pasisemti naudingų ir naujų dalykų, pagilinti jau turimas žinias. Šio vakaro metu - žinias apie aprangos etiketą,  kuriomis pasidalinti tikrai nuoširdžiai sutiko filisterė Eugenija. 

Tai buvo neabejotinai daug diskusijų sukėlęs, tačiau ir ilgam atmintyje išlikęs vakaras. Ir širdyje, ir atmintyje ilgai neišdils šilta ir bičiuliška nuotaika bei naudingi patarimai. Esu tikra, kad tiek naujosios juniorės, tiek ir korporacijos senbuvės sužinojo naujų dalykų, su didžiuliu susidomėjimu klausėsi bei uždavinėjo klausimus. Cravate  noire ir cravate blanche, vizitinė suknelė - kokią aprangą rinktis korporacijos Alučiui, Vasario 16-osios pokyliui, vykstant į oficialius priėmimus kitose korporacijose ar studentiškose organizacijose? 

Ir iš tiesų, kaip parodė diskusija, aprangos etiketas – tai neišsemiama tema, kuri rūpi mažiau ar daugiau visoms merginoms. Žinoma, vaikinai taip pat ne išimtis, tad kitą kartą, ruošiantis svarbiausioms šventėms, bus daug lengviau patarti draugams, broliams ar kolegoms. Cravate noire ir cravate blanche, vizitinė suknelė ir kt. Dabar jau tikrai drąsiai galiu pasakyti kuo skiriasi šie aprangos kodai, ir kokiomis progomis kiekvieną iš jų reikia rinktis: 

Cravate blanche (white tie) – vakarinė, būtinai ilga suknelė. Paprastai su gilia iškirpte, atvirais pečiais, prie jų dera puošnūs apsiaustai, pelerinos, kailiai. Elegantiški, aukšta pakulne bateliai. Taip pat maža priderinta rankinė. Mūsų korporacijos šventėse kol kas šio aprangos kodo nereikalaujama, priešingai nei kai kuriose užsienio korporacijose.

Cravate noire (black tie) – vakarinė suknelė, bet nebūtinai ilga, aukštakulniai elegantiški bateliai. Prie suknelės derinama maža rankinė. Cravate noire dėvima korporacijos rengiamo Vasario 16-osios pokylio metu.

Vizitinė suknelė – tai juoda ar kitos tamsios spalvos suknelė su rankovėmis, nedideliu dekoltė (bet jo gali ir nebūti). Taip apsirengusi moteris gali eiti į teatrą, parodą, dalyvauti visuomeniniame gyvenime. Prie vizitinės suknelės nešiojamas nedidelis, elegantiškas rankinukas. Avalynės spalva ir fasonas turi atitikti suknelės stilių. Vizitinė suknelė visuomet dėvima korporacijos Alučio metu. 

Vakaro metu netilo ne tik karštos diskusijos, bet ir juokas. Atmosferą kaitino nr tik prisiminimai iš ankstesnių filijų arbatėlių bei korporacijos švenčių, bet ir mojito kokteilių maišymo pamoka (aha!). O viena iš vakaro staigmenų visoms filijoms tapo netikėtas korporacijos vaikinų apsilankymas su gėlėmis. Šaunuoliai vyrai, malonus pavyzdys! Vakaro svečiai ilgai neužsibuvo, visgi moteriški reikalai lieka moteriškais. 

Vienu sakiniu šią filijų arbatėlę sunku neapibūdinti, tačiau neabejoju - jos nauda didžiulė. Kaip minėjo fil! Eugenija, šios sueigos, o gal labiau diskusijos tikslas ne keisti tai, kas jau buvo, bet visa tai, ką jau žinojome ir ką sužinojome naujo, pritaikyti ateityje. Tad su tokiomis daug žadančiomis nuotaikomis ir šypsenomis filijos išsiskirstė po šiųmetinės arbatėlės.

Pasakojimą parengė jun! Rūta Reifonaitė

3 komentarai (-ų):

Ingrida rašė...

Šaunuolė, Rūta, labai gražus pasakojimas.
Manau turi rašytojos gyslelę :)

Rūta rašė...

Aš tail pat tikiuosi, mad Rūtelė pasidalins pasakojimais ir apie kitus korporacijos renginius. O šį kartą lieka Jums visoms pavydėti ir laukti kito rudens ;)

ramunia rašė...

patinka :)

Rašyti komentarą

Gaudeamus Igitur! Copyright © 2011 | Template design by O Pregador | Powered by Blogger Templates