2013 m. kovo 25 d., pirmadienis

Kelionė pas "Hämäläis-Osakunta"




Kelionę pradėjome ketvirtadienį vakare traukiniu iš Kauno į Vilnių, paskui iš Vilniaus autobusu patraukėme į Taliną ir galiausiai keltu iš Talino penktadienio rytą pasiekėme Suomiją. Kelionė buvo ilga ir varginanti. 

Helsinkyje mus iš karto pasitiko ir palydėjo į Hämäläis-Osakunta rūmus, kur pavalgydino ir pravedė nedidelę ekskursiją. Susitvarkę daiktus nuėjome sužaisti keleta pulo partijų, o tada, atgavę jėgas, išjudėjome apžiūrėti miesto. Helsinkio centre sutikome juodą supermeną, dėvėjusį kepurę su Lietuvos vėliavos spalvomis. Helsinkis - įspūdingas  miestas, po kurį vaikštant akivaizdu, jog šalyje vyrauja ne viena krikščionybės atšaka. Apžiūrėję miestą grįžome į rūmus, kur jau po truputį rinkosi ir kiti svečiai. 

Penktadienio vakarą vyko įžanginis vakarėlis, kurio metu apsilankėme suomiškoje pirtyje ir susipažinome su Hämäläis-Osakunta nariais ir jau atvykusiais svečiais iš Estijos. Šeštadienį vyko pagindinė šventės dalis, į kurią pirmiausiai dar ir teko nuvykti. Šventės metu galėjome susipažinti su suomių kultūra: dauguma vilkėjo tautiniais rūbais, buvo šokami tautiniai šokiai, o Hämäläis-Osakunta kvintetas šventę pagyvino dainomis. Grįžus į rūmus vyko dūzgia, kurios metu grojo Hämäläis-Osakunta orkestras. 

Sekmadienį ryte kėlėmės gana anksti. Atsakingas asmuo palydėjo mus iki kelto, kuriuo išvykome į Taliną. Taline turėjome nemažai laisvo laiko, tas apžiūrėjome ir Talino senamiestį. Vakare autobusu išjudėjome Vilniaus link, o iš Vilniaus - traukiniu į Kauną. Kauną pasiekėme pirmadienio rytą. 

jun! Audrius




















0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą

Gaudeamus Igitur! Copyright © 2011 | Template design by O Pregador | Powered by Blogger Templates