2013 m. vasario 27 d., trečiadienis

T.L.S. korp!Neo-Lithuania išvyka į Estiją


     Šių metų vasario 23-25 dienomis spalvūnai sen!Mantas ir sen!Algis kartu su jun!Jonu ir jun!Rolandu dalyvavo Estijos nepriklausomybės dienoje Tartu mieste.

       Svečiavomės pas korp!Vironia bei korp!Sakala narius jų rūmuose. Mūsų kelionės tikslas buvo ne tik aplankyti mums draugiškas Estijos korporacijas ir tinkamai paminėti jų nepriklausomybės dieną, bet ir aptarti keletą svarbesnių klausimų su korp!Vironia. 

       Šeštadienio rytą kompanija išvyko iš Kauno, važiavo „kelio“ pavadinimą turinčiais Latvijos keliais ir vakare sudalyvavome korp!Sakala organizuotoje nepriklausomybės dienos šventėje. Jos pradžioje buvo įteiktos korp!Neo-Lithuania dovanos, puikiai papildytos išraiškinga sen!Manto kalba. Ceremonijoje susitikome korp!RePublica korporantus, su kuriais ne tik diskutavome, bet ir  su „Prozit“ kėlėme bokalus. Šventės organizatoriai tikrai verti pagyrimo: vakarui pasiruošta gražiai,  atvyko nemažai svečių iš kitų korporacijų, grojo smagi muzika ir galėjome gėrėtis  pastatytu spektaklis. Šventės pabaigą vainikavo daina, traukta aukštai rūmų bokšte, bei didelis tortas, kurio, deja, neparagavome.

      Antroji diena prasidėjo nepriklau-
somybės dienos minėjimu. Vėliavų rikiuotėje stovėjome kartu su korp!Vironia, iškilmingų kalbų ir patriotinių dainų, Estijos himno. Pasibaigus minėjimui, korp!Vironia rūmuose buvo paruošti pietūs su sena tradicija – po himno sugiedojimo išgerti 50g degtinės. Dovanų įteikėme 6 alaus butelių laikiklį su išgraviruotu korporacijos pavadinimu ir knyga. Vietoje deserto nuvykome į Gineso rekordų knygą įrašytą patį aukščiausią barą pasaulyje, kur pakėlėme keletą „Prozit“ ir tęsėme diskusijas aktualiomis temomis. Vėlų vakarą dar pasimėgavome vyriška pirtele, kuri, drįsiu teigti, dar labiau sustiprino sėkmingo bendradarbiavimo ir ryšių su korp!Vironia pamatus. Galiausiai trečiąją kelionės dieną pasigrožėjome rytiniu Tartu, pasivaikščiojome po senamiestį, įsigijome keletą suvenyrų ir susipakavę daiktus išrūkom atgalios į namus.

       Kelionė buvo labai vykusi, ledai pralaužti, o ir  tolimesnės viešnagės jau suplanuotos. Esame dėkingi korp!Vironia už smagų sutikimą, puikiai praleistą laiką, patogią nakvynę ir puikią, puikią sauną!

jun! Rolandas

3 komentarai (-ų):

sen! Mantas rašė...

puiki patirtis!

Rūta rašė...

Ačiū už pasakojimą, Rolandai. Visos kelionės ir nauji susitikimai - puiki patirtis ir atradimai.

Ingrida rašė...

Šaunuoliai!

Rašyti komentarą

Gaudeamus Igitur! Copyright © 2011 | Template design by O Pregador | Powered by Blogger Templates